MICHELE STODART – INVITATION

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Keepsake Recordings

Misschien zegt de naam van Michele Stodart u niet meteen iets, maar als we erbij vertellen dat zij sinds 2002 samen met haar broer Romeo Stodart de Engelse alt.rockformatie ‘The Magic Numbers’ vormt zal het lampje in uw hoofd wel beginnen te branden. De andere helft van deze succesrijke groep waren trouwens ook broer en zus met Sean en Angela Gannon. Enkele van hun bekendste hits waren “Forever Lost”, “Love Me Like You”, “Love’s A Game” en “I See You, You See Me”. Na vijf albums met de groep spelen ze alle vier tesamen nog altijd als ‘The Magic Numbers’ op de meest uiteenlopende Europese podia.

In 2012 lanceerde Michele Stodart een met de groep parallel lopende solocarrière door een eerste soloalbum uit te brengen dat “Wide-Eyes Crossing” als titel had. Vier jaar later volgde een tweede soloplaat “Pieces”. Nu volgt daar zeven jaar later een derde door haar geproducete soloalbum op dat “Invitation” heet en dat acht door haar gecomponeerde liedjes bevat. Zelf zingt ze en speelt ze op akoestische en elektrische gitaren en basgitaar terwijl haar broer Romeo op vier van de acht songs mee voor de instrumentatie zorgt op piano.

Twee van de liedjes op het album “Invitation” hebben we ter kennismaking met deze plaat op de bijgaande video’s toegevoegd. Eerst hoort u de albumopenende liefdesverdriet-pianoballad “Tell Me” en daarna kunt u verder genieten van het eveneens over ernstige relatieproblemen handelende “These Bones”, track nummer vier op deze cd.

De lesbische Michele Stodart is getrouwd met Immy en ze is de moeder van dochter Maisie. Dit album draagt ze aan hen op maar ook aan een derde vrouw, haar moeder Juliet. Vrouwenrechten, geweld tegen vrouwen, emancipatie en gendergelijkheid zijn dan ook thema’s die haar altijd sterk hebben geïnteresseerd en waarover ze ook in de teksten van haar liedjes wil vertellen.

De algemene teneur van dit album is dat het lo-fi georkestreerd is, sober maar zeer mooi gezongen en handelend over zaken die over een maatschappelijke relevantie beschikken. “The House”, “Push & Pull”, “Undone”, “Come Dance With Me”, “The Good Fight” en “Drowning” zijn stuk voor stuk catchy melodieuze liedjes met soms diepzinnige of hartverscheurende teksten. Romeo Stodart op piano, Joe Harvey-Whyte op pedal steel, Alice Phelps op harp, Will Harvey op viool en altviool, Dave Izumi Lynch op synthesizers en CJ Jones op drums zorgen voor de knappe orkestratie bij deze gevoelige liedjes van Michele Stodart op haar derde soloplaat “Invitation”.

(valsam)